top of page

In 7 stappen een huis zonder vlooien

Met behulp van ons handboek ¨In 7 stappen een huis zonder vlooien¨ kan je daadwerkelijk van vlooien af komen. Loop voorafgaand aan een bestrijdingsactie (of juist preventief) de onderstaande stappen door. Behaal en behoud hier vervolgens het gewenste resultaat mee.

1. Huisdier behandelen tegen vlooien

Indien je huisdieren hebt is je huisdier tegen vlooien behandelen de eerste stap naar een succesvolle vlooienbestrijding. Een vlo kan namelijk tot wel 4 maanden op je huisdier overleven. 

 

Dit kan je doen met:

 

Kam tegen vlooien

Vlooienband voor katten

Vlooienband voor kleine honden

Vlooienband voor grote honden

Vlooiendruppels voor katten

Vlooiendruppels voor honden

NIEUW: Vlooienpreventie abonnement

2. Mand heet wassen tegen vlooien

De mand (of deken) heet wassen tegen vlooien zorgt er voor dat eitjes, larven en vlooien in de mand dood gaan. Doe dit op 70°C graden.

3. Preventief vlooien behandelen

Om een nieuwe plaag te voorkomen is het raadzaam preventief de mand (of deken) tegen vlooien te behandelen. Nieuw meegebrachte vlooien zullen dan direct worden bestreden. Met de Bolfo Mand en Tapijtspray kan je dit eenvoudig zelf doen. Liever een mand of deken waarbij dit niet hoeft? Maak dan kennis met de kussens van bodyguard.

4. Stofzuigen tegen vlooien

Om levende exemplaren en eitjes uit de omgeving weg te nemen helpt het om regelmatig te stofzuigen tegen vlooien. Voorkom dat opgezogen vlooien uit de stofzuigerslang weer naar buiten komen en spuit zowel voor als na het stofzuigen de stofzuigerslang in met de Flea Free Omgevingsspray.

5. Ruimte behandelen tegen vlooien

Nadat de nieuwe aanwas van vlooien zo veel mogelijk tegen is gegaan (stap 1 t/m 4) kunnen we zinvol de ruimte behandelen tegen vlooien. Uitvoeren van de behandeling kan met het particuliere product: Knock Off Insectenmiddel. Het beste resultaat behaalt u in samenwerking met een bestrijdingstechnicus (stap 6).

6. Vlooien laten bestrijden

Bij vlooienproblemen kan je er voor kiezen om vlooien te laten bestrijden. Een gediplomeerd bestrijdingstechnicus (ongediertebestrijder) komt dan bij je langs om de probleemgebieden in te spuiten. De bestrijdingsmiddelen die beschikbaar zijn voor deze professionals hebben een langere en werking (tot wel 12 weken) waardoor er tijd genoeg is om vlooien met het middel in contact te laten komen. 

7. Vroegtijdig vlooien herkennen

Met een insecten lijmplaat kan je eenvoudig en vroegtijdig vlooien herkennen. Voorkom een vlooienplaag en onderneem actie zodra je weer een exemplaar spot.

bottom of page