top of page

6 Tips om wespen te voorkomen

Het is elk jaar opnieuw een verrassing waar wespen voor overlast gaan zorgen. Met onze 6 tips om wespen te voorkomen zorg je dat wespen (en onze bestrijders) het volgende seizoen wel op afstand blijven. 

1. Op onderzoek uit

Op de volgende plaatsen komt een wespennest het vaakst voor.

  • Achter/onder dakpannen

  • Achter/onder dakranden 

  • In en rondom afvoerkanalen

  • In of onder een heg

  • Kieren rondom een kozijn

  • Open stootvoegen (spouwmuur)

  • Vogelhuisjes

6 tips om wespen te voorkomen.jpg

Heb je risicovolle plekken ontdekt dan kan je met onze wespenproducten meestal (voor minder dan helft van de prijs van een wespenbestrijding) het risico op een wespennest voorgoed wegnemen

 

2. Vermijd lokstoffen

Voedsel, restafval, tuinafval, fruitbomen en beplanting zoals Hedera helix (ook wel klimop, eiloof, veil of ifte genoemd) zorgt voor meer wespenoverlast. Wanneer een wesp eenmaal zo’n plek gevonden heeft zal het niet lang duren voordat er meer wespen op afkomen. Om bij zulke plaatsen effectief wespen weg te houden zal het neerzetten van de Waspbane uitkomst bieden. In tegenstelling tot de meeste wespenvallen heeft de Waspbane een unieke werking. Gevangen wespen kunnen namelijk op geen enkele manier de val verlaten. Dit zorgt er voor dat soortgenoten niet weten dat er ergens een voedingsbron is ontdekt en zullen daarom op afstand blijven. 

3. Een beginnend wespennest zelf bestrijden

Door regelmatig activiteit van wespen in de gaten te houden kan je een beginnend wespennest vroegtijdig ontdekken. Met de bevriezing spray Knock Off Freeze It is het mogelijk om een beginnend wespennest (zoals op de afbeelding hieronder) te bestrijden. Deze gifvrije oplossing zal de koningin op een natuurlijke manier bestrijden waarna de uitbreiding van de populatie stil komt te staan.

Beginnend wespennest.jpg

4. Een nep wespennest ophangen

Zodra het om een wespennest van een andere kolonie gaat worden wespen zeer territoriaal. Het ophangen van een nep wespennest kan er voor zorgen dat een koningin haar nest elders maakt. Ook als je bijvoorbeeld op het terras een nep wespennest ophangt kan dit een afwerende werking hebben.

nep wespennest.jpeg

5. Franse veldwesp weren

De Franse veldwesp komt steeds vaker voor en is een zogeheten koloniebroeder (maakt meerdere nesten bij elkaar). Ze nestelen graag aan de zonnige kant van een gebouw. Overlast van een Franse veldwesp populatie is met behulp van de Waspbane goed beheersbaar te houden. 

6. Wespen laten bestrijden

Zodra het wat later in het seizoen is en de nesten groter zijn dan de afbeelding bij punt 3, is het veiliger en effectiever om wespen te laten bestrijden. Hiermee voorkom je gevaarlijke situaties en bovendien ontvang je bij ons garantie op een wespenbestrijding.

bottom of page